onsdag 16. mars 2011

Anbefaler denne boka!

Jeg vil anbefale dere å lese denne boken: SARAS NØKKEL av Tatiana de Rosnay.
Her er beskrivelsen på coveret:Paris 1942: Sara, en ti år gammel jødisk jente, gjemmer lillebroren sin i et skap like før familien arresteres av det franske politiet i den beryktede oppsamlingen av jøder som siden er blitt kjent som Vél d`Hiv. Hun låser skapdøren og legger nøkkelen i lommen, overbevist om at hun vil være tilbake om noen timer. Men timene blir til døgn, og Saras desperasjon vokser.

Paris 2002: I anledning sekstiårsmarkeringen for Vél d`Hiv blir Julia Jarmond bedt om å skrive en artikkel om denne svarte dagen i Frankrikes historie. Mens hun undersøker saken, snubler hun over Saras fortiede familiehistorie. Julia føler seg forpliktet til å skrive om jentas skjebne, og gjennom sine undersøkelser tvinges hun til å stille spørsmål om sitt eget liv.

Etter å ha lest boken, til tider mens tårene trillet, så sitter jeg igjen med en orntlig klump i hjertet! Denne boken er full av følelser og tar opp et emne som aldri må glemmes! Nemlig jødeforfølgelsen!


Jeg har selv vært med på skoletur med HVITE BUSSER, og opplevd konsentrasjonsleirene på nært hold. Jeg har sett hvordan de levde...Forhold som for de fleste er helt utenkelig...Jeg har gått gjennom gass-kammeret...Sett kirkegården der flere tusen jøder ligger begravet. Følelsene kan ikke beskrives med ord.

Les boken.
Jeg lover deg at den vil gå rett i hjertet ditt! Det har den gjort med meg, og den vil alltid bli der! Jeg vet det bare :)

2 kommentarer:

  1. Høyres ut som ei sterk bok å lese!! Takk for tipset,- denne skal leggast på minnet. Ha ein fin kveld.

    SvarSlett
  2. Jeg har lest den. Og du har rett; den er uforglemmelig. Må liksom holde pusten når jeg ser omslaget.

    Og så fint du orket å lese HELE Cambridge-innlegget mitt :-)

    SvarSlett